13 Aralık 2009 Pazar

Bomshot Vs. Jus Allah

Jedi Mind Tricks'ten Jus Allah ile Wu Tang Clan'in alt gruplarından Warghosts elemanı ve sağlam solo çalışmalarıyla tanınan Bomshot arasındaki kavgayı çoğu underground rap takipçisi biliyor zaten. Önce olayı kısaca özetleyelim, daha sonra konuyla ilgili Bomshot ile sohbet imkanım oldu, kendisinden de aldığım izinle açıklamasını yayınlayalım. 2006 yılında Bomshot ile Jus Allah, The Devil's Reject's grubu olarak Necronomicon isimli inanılmaz sağlam bir albüm yayınladılar. Albümde Gza, Virtuoso, Chief Kamachi, Shabazz the Discipline, Snacky Chan, U-God gibi efsane isimler de konuk olarak yer almışlardı hatta. Albüm neredeyse bütün eleştirmenler tarafından yeğe göğe sığdırılamadı. Çok kısa sürede Hardcore rap türüne ait bir kült haline geldi albüm ve hala da öyle. Dinleyenler zaten ne demek istediğimi çok iyi biliyorlar ama şu anda bu yazıyı okuyup da bu albümü dinlemediyseniz hemen bir yerlerden bir şekilde edinin albümü. Necronomicon = Gerçek Hardcore Hip Hop durumları var yani anlayacağınız.



 

Neyse çok uzatmayalım, bu yukarıdaki efsane albüm yayınlandıktan sonra Bomshot hapse girip çıktı bir müddet (ki hala zaman zaman çeşitli suçlardan içeride olduğu olabiliyor.) Jus Allah da Bomshot içerdeyken zehir zemberek bir EP yayınladı ( Bu EP'nin ismini yazmayalım şimdi, Bomshot'a ağır küfür içeriyor, Bomshot yazının linkini istedi ayıp olmasın, bilen biliyor zaten :P ) Jus'ın iddiasına göre Bomshot kendisinin izni olmadan verselerini kullanmıştı ve Necronomican ile ilgili en ufak bir kazancı yoktu maddi olarak. Kısaca The Devil'z Reject's albümü Jus'ın haberi olmadan kendi verselerinin kullanılmasıyla oluşturulmuş bir albümdü. Bomshot ise bunların tamamen yalan olduğunu savunuyor şimdilerde. En başta da söylediğim gibi bu yazının asıl amacı Bomshot'ın bu konuyla ilgili daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış açıklamalarına yer vermekti, sağolsun bütün sorularıma çok içtenlikle cevap verdi, fena halde Türkiye'ye gelmek istediğini söylüyor (Bunda bir kaç yıl önce İslamiyet'i seçmesinin de etkisi var tabii.) Hapiste değilse vaktinin çoğunu camiilerde geçiriyor, içerdeyse devamlı Kuran okuduğundan falan bahsetti. Rap'e tabii ki full gaz devam. Geçen gün ''Baba anlatsana nedir şu işin aslı astarı?'' dedim üşenmedi anında ne olup bittiğini yolladı sağolsun. Buyrun Bomshot'ın Jus Allah ve The Devil'z Reject's konusuyla ilgili söyledikleri ve yaşananlar;

''I met Jus Allah thru Omnipotent Records, the label in Boston that i was on, when they (Jedi Mind Tricks) brought me on the Violent by Desing tour.  The owner of the label got just to leave Jedi & to fuck with us. Jus Allah disapeared after recording ''White Nightmare'', ''Reign of the Lord'' and ''Chess King''. When he reapared 3-4 years later, i set up a tour with U-God in Europe for me and him. With the label. That i didn't end up goin on bcuz the label owner was shadey. So when Jus got back from tour he wond up bouncing. He called me and said the label owner is shadey and we should start our own group. The first songz i hopped on with Jus was the ones with Gza. We recorded it @Real Dramas Studio. Then i recorded on the ''Black Godz'' track. Chief Kamachi recorded his verses at my studio. Anyway, when we was more than half way into finishing the album, i convinced Jus that we should get back with Jedi,so after some convincing he agreed. Once i reconnected him to them Babygrande Records wanted to put me out of the deal. Once Jus back them he kinda back off of the group a lil, then i noticed he spit one of our verses on his new shit on Babygrande. So we started the argue about this shit. That was cool till he kicked me off the European tour thats when i made ''False Godz''. So then i got dropped from Babygrande. Ever since then we beefing. That's my word is bond !!! Peace G.''
Bomshot cephesinde durum bu. Gayet açık ve net adamın düşünceleri. İki tane çok sağlam MC ve fena bir kavga. Jedi Mind Tricks de, Swordzmen de inanılmaz sağlam oluşumlar. Genelde atışmaları seviyorum çünkü dissler sayesinde kazanan her zaman kulaklarımız oluyor ama bir daha  The Devil'z Reject's albümü dinleyemeyecek olmayı bilmek de çok kötü bir yandan.
Altta Bomshot'ın Abomination albüm kapağı var. Gza, Method man, Bronze Nazareth gibi Wu Tang efsaneleri var albümde. Yine çok sağlam %100 Hardcore Rap. ( Bu yazı Bomshot sayesinde ortaya çıktı o yüzden reklamını yapmadan olmaz.= )




Bu da Bomshot'ın Holocaust ile yaptığı Jedi Mind Tricks Diss;




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder