29 Ekim 2009 Perşembe

Oldu Oldu Çok Güzel Oldu !!! Minnesota=95 Nets=93


Ve sezonu New Jersey maçıyla açtık...Damien Wilkins'in son saniye basketiyle de 95-93 aldık maçı...Bu maçta ilerisi adına sezon başında coach Kurt Rambis ile ilgili yazdıklarımı ucundan kıyısından görmek beni çok mutlu etti. Birazdan o konuya gelicem ama önce maçta kim ne yapmış ona bakalım; sakatlıktan yeni çıkan ve beklediğimiz gibi skor bazında yeterli verimi alamadığımız Big Al (9 sayı,4 rebound)'ın yerine fazla sürpriz olmayan bir isim çıktı ön plana; çaylak guardımız Jonny Flyn, 18 sayıyla oynadı ama öyle anlarda geldi ki bu sayılar ancak bu kadar kritik olabilir.
Gerçekten inanılmaz ilginç bir maçla açtık sezonu, şöyle ki bir ara farkı 19'lara kadar çıkaran New Jersey karşısında ilk 3 period sonunda tam 14 farkla gerideydik ama öyle bir son period oynadık ki inanın gözlerim yaşardı izlerken. Geçen sezon sayısız maçın ilk 3 periodunu önde götüren ama son periodlarda bir türlü istediğimiz ritmi tutturamayıp 3-4 farklı skorlarla sayısız maç veren bir takımın taraftarı olarak ne kadar da özlemişim geriden gelip, kusursuz bir son period oynayarak maç kazanmayı anlatamam. (Bu arada bu yazıda biraz zafer sarhoşluğu da var ama olsun o kadar artık = ) İşte son periodda yukarı da da bahsettiğim coach Kurt Rambis'in hırs faktörü girdi devreye ve mücadeleyi asla bırakmadı takım. Sezon öncesi yazımda coach'tan işin bu mücadele kısmını geri getirmesini umduğumu belirtmiştim ve henüz ilk maçta olsa bunu görmek beni çok mutlu etti. Umarım bunu bir maça değilde tüm sezona yayabiliriz.
Bu arada New Jersey'de 1988 doğumlu Brook Lopez'e de 27 sayı attırdık ya hadi neyse maçı kazandık bir şey demiyorum şimdilik. Maçı son periodda çevirdiğimizi söylemek de yanlış olur aslında; son periodun 2. yarısında çevirdik maçı çünkü. Şöyle ki maçın son 6 dakikasında 24-6'lık bir seri yakaladık ve Flynn 18 sayısının 11'ini bu son 6 dakikaya sığdırdı; gerçekten NBA'de bir çaylak sezona ancak bu kadar pozitif başlayabilir. Galibiyetteki bir başka kilit noktanın da New Jersey'in 8'de 0 üçlük atmasının daha doğrusu atamamasının olduğunu hatırlatalım. Bizim de 7/1 attığımız düşünülürse iki takım da dışarıdan evlere şenlik başladılar sazona. New Jersey pek umrumda değil tabii ki ama biz böyle gitmemeliyiz, sadece 1 üç sayı bulabildiğimiz bir maçı onların hiç atamamasıyla kazandık, her rakip bu kadar cömert olmaz diyelim şimdilik. Corey Brever 33 dakikayla en çok süre alan isim oldu bu arada Minnesota 'da. Hücumda aman aman şeyler yapmasa da (7 sayı, 8 rebound) savunmada baya gayretliydi. 4 hücum rebounduyla da takımın bu konudaki lideri olması çabasının göstergesi Brever'ın.
Son olarak da bu maçta gözüme çarpan olumsuzlukları yazalım ve bu yazıyı sonlandıralım; maçta 2 asistten daha fazla asist yapan oyuncumuz yok. Rakipte ise sadece Devin Harris 8 asist yapmış mesela ki normali bu. Burdan çıkarıcağımız ders; hücumda yardımlaşmayı arttırmalıyız. 7'de 1 üçlük olayına yukarıda değindik zaten hiç girmiyorum tekrar o konuya. Tamam bizim oyuncuların da müthiş eforu var ama karşımızda New Jersey değilde daha sağlam bir takım olsa bize geri dönme fırsatını verirler miydi ?
Neyse sonuçta galibiyetle başlamak paha biçilemez. Önümüzde Cleveland maçı var, sezona 2'de 0 ile başladılar ve bize çok fena bilenerek gelicekler. İşimiz çok zor, Nets maçındaki son period mücadelesini daha fazla süreye yayalım bu bizim için yeter, kazanırız veya kazanamayız... Cavs maçı yazısında görüşmek üzere... Az kalsın unutucaktım, alttaki linkte son saniye basketimiz var = )

Damien Wilkins ve New Jersey'e son saniye hediyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder