5 Ekim 2009 Pazartesi

Yeni Sezon Taze Umutlar




NBA'de yeni sezonu konuşmak için her ne kadar biraz erken olsa da Minnesota'dan beklentilerimi kısa bir yazıyla paylaşmak istedim...Buyrun T'wolflar = )


Şimdi efendim bilindiği üzere son iki yıldır sadece Al Jefferson'ın eline bakan, rakibe çok fazla hücum rebound'u veren ve zayıf bir kenar yönetime sahip takımdık...Flip Saunders'dan sonra kenar yönetimden bir türlü istediğimiz katkıyı alamamamız ve Kevin Mchale'in yaptığı berbat oyuncu seçimleri yüzünden daha başlamadan biten sezon sayısını söyleyip de moralleri bozmayalım şimdi ve önümüze bakalım. 2009 - 2010 sezonunda neler bekliyor bizi ?


Her şeyden önce bahsetmemiz gereken konu coach değişikliği tabii ki; 80'li yıllarda Lakers'da oynarken yaptığı savunma ile hala hatırlanan, Türkiye doğumlu bir isim; kurt hoca Kurt Rambis geldi takımın başına.Oyunculuk yıllarında savunmada ve reboundlarda gösterdiği insan üstü mücadeleyi takıma alıştırmayı başarırsa T'wolves'u yenmek kesinlikle geçen sezondan daha zor olacaktır.Bunu başarmak kısa zamanda olacak bir iş değil tabii ki. Bu arada Rambis'in 1998-99 sezonunda Lakers'da head coach olduğunu da ekleyelim. Lakers kariyeri pek iç açıcı değil Rambis'in. Head coach olarak kaldığı tek sezonda takım konferans yarı finalinde elenmişti. Kurt Rambis'in lakabı Lakers yıllarında Clark Kent'ti. Taraftarlar maçta taktığı gözlüklere hitaben takmışlardı bu lakabı Rambis'e. Minnesota kariyerinde en büyük dileğimiz gözlükleri çıkarıp Superman pelerinini takması tabii. Rambis'in takıma head coach olduğunu ilk duyduğumda yeni sezon adına umutlanıp sevinmiştim, hala da öyleyim. Coachluk kariyerinde başarıya aç bir isim Rambis. Lakers'taki head coach'luk yıllarında basketbol izleyicilerinin kafasında oluşan soru işaretlerini silmesi için T'wolves yeni bir fırsat ve bunu değerlendirmek için her şeyi yapacaktır diye ümit ediyorum.


Yazının başında da son iki sezondur Al Jefferson'a bağlı bir takım olduğumuzu söylemiştim burda ne yazık ki değişen pek bir şey yok gibi. Hala O olmadan işimiz çok çok zor. Neyse ki sekiz aydır sahalardan uzak olan Big Al, 2 gün önce oynayıp 117-103 kazandığımız ilk pre season maçında Bucks'a karşı 16 dakika sahada kaldı ve 8/6 saha içi isabetiyle 14 sayı kaydetti. Geçen sezonun Al Jefferson olmadan geçen bölümlerini hatırlayıp moralimizi bozmayalım ve bu umut dolu yazıya devan edelim = )


Big Al sadece ilk yarı oynadı ve eski formundan çok uzakta olmadığını kanıtlayan bir performans koydu ortaya ki geçtiğimiz şubattan beri oynadığı ilk resmi maçıydı bu O'nun. Konu açılmışken bu sezon oynadığımız ilk hazırlık maçından bahsedelim biraz. Milwaukee Bucks'tı rakip, en skorer oyuncumuz bu sezon Al Jefferson'a skor bazında en büyük desteği vermesini beklediğim Kevin Love oldu. Sadece 17 dakika sahada kalan Love maçıda 17 sayıyla tamamladı.


Bu maçta en dikkat çekici performans ise rookie oyuncu Jonny Flynn'den geldi; maçı 14 sayı, 7 asist ve sadece 3 top kaybıyla tamamladı rookie guard ve ilerleyen aylarda kendisi adına olumlu beklentilere girebileceğimizin sinyallerini verdi. Twitter hesabındaki bu yazı da kendisinin ne kadar heyecanlı olduğunu gösteriyor = )http://twitter.com/J_Flynn/status/4620542119


Sırp oyuncu Sasha Pavlovic maçı 15 sayıyla tamamladı ve dikkat çeken başka bir isim oldu. Maç boyunca tam 56 kez serbest atış noktasına gitmemiz de ilerisi için iyiye işaret takım adına ki bu serbest atışların 50 tanesini de sayıya çevirdik. Kısacası Rambis dönemi güzel bir galibiyetle başladı. Maçtan sonra gerek coach gerek oyuncular klasik yeni sezonla ilgili iyimser açıklamalar yaptılar ama coach Rambis'in biraz fazla top kaybı yaptığımızı ve şimdilik çözmeye çalıştıkları problemin bu olduğunu hemen söyleyelim. Şimdi önümüzde cuma günü Hedo'nun yeni takımı Raptors ile oynayacağımız maç var. Kısmen daha güçlü bir rakip Raptors. O maçla ilgili yazıyı da burada bulabilirsiniz pazartesi günü.


Tamam şimdi biraz gerçekçi olalım; hala çok genç bir takımız ve bu sene de play off şansımız neredeyse yok denecek kadar az. Ama içeride Big Al ve Love ikilisi pek çok takımın kabusu olabilecek kapasitede bir ikili ve bu sezon sakatlık yaşamassak (ki çok geniş bir kadromuz olmadığı için bu olmassa olmaz kuralımız); geçen seneden çok daha iyi bir galibiyet yüzdesi yakalamamamız için hiç bir sebep yok. Raptors maçından sonra, maçla ve geleceğimizle ilgili yeni bir yazıda görüşmek üzere...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder