22 Kasım 2009 Pazar

Öyle Olaya Böyle Ceza



   Şu malum Cemal Nalga olayıyla ilgili cezalar da açıklanmışken kısa bir yorum yapmadan geçmeyeyim o zaman. Bakalım neymiş bu cezalar önce ona bakalım;

   1- Gs Cafe Crown takımı Teknosa Türkiye Kupası'ndan ihraç edildi.
   2-Gs Cafe Crown yöneticisi Yiğit Şardan'a 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.

   3-Gs Cafe Crown Menajeri Mert Uyguç'a 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
   4-Gs Cafe Crown Antrenörü Okan Çevik'e 3 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
   5-Gs Cafe Crown yardımcı antrenörü Cengiz Karadağ'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
   6-Gs Cafe Crown'un eski teknik danışmanı Koray Mincinozlu'ye 2 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
   7-Oyuncu Cemal Nalga'ya ise 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
   8-Oyuncu Tufan Ersöz'e 4 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi. Cezası 1 yıldan 4 aya indirildi.

FENERBAHÇE MAÇINDAKİ OLAYLAR NEDENİYLE:

-Gs Cafe Crown'a Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz 40 bin TL para cezası verilirken,
-Fenerbahçeli Tarance Kinsey'e de Gs Cafe Crown maçlarındaki olaylar nedeniyle 2 maç men, 3 bin TL ceza verildi.
-Öte yandan Gs Cafe Crown, yenildiği Efes maçından 1 puan aldığı için, bu kararlardan sonra lige -4 puanla devam edecek.
-Gs Cafe Crown aynı zamanda kupadan da ihraç edildi.

Evet ilk etapta bu cezaları okuyan Cafe Crownlu arkadaşlar ligden ihraç edilmedikleri için sevinme gafletinde falan bulunabilirler ama verilen cezaları biraz incelersek bu kararların küme düşürülmekten de beter olduğu çok açık. Şöyle ki  Gs Cafe Crown şu andan itibaren ligde -4 puanda son sıraya düştü. Gs Cafe Crown kalan 24 maçın 20'sini kazansa bile 39 puan oluyor (ki şu saatten sonra 24 maçtan 20 galibiyet çıkarmak imkansızın da ötesinde olmasına rağmen durumun vehametini göstermek açısından bu kadar iyimser bir galibiyet sayısı verelim hadi.) Son sezonlarda ligi sondan üç içinde bitiren takımların puanları 40, 40, 33; 39,38,38; 39,39,33; 39,37,30 şeklinde. Yani Gs Cafe Crown birden ve kesin şekilde değil de bariz işkence edilerek ligden ihraç edilmiştir. Bu kararla Gs Cafe Crown ligin 2. yarısında muhtemelen ligden düşmesi kesinleşmiş ve sefil bir şekilde Abdi İpekçi'de 20.000 Fenerbahçe taraftarının önüne de çıkacaktır. Cemal Nalga'ya da verilen 2 yıllık cezanın ardından kendisine en yakın zamanda yeni bir meslek bulması gerektiğini üzülerek belirtelim. Zaten yıllardır vasata yaklaştığı maçların sayısı bile 5'i geçmeyen bir oyuncu olan Cemal Nalga'nın 2 sene basketboldan uzak kaldıktan sonra kendisine takım bulması imkansız olacaktır.  Bu son yılların en büyük sahtekarlığında belki de en suçsuz isim olan Tufan Ersöz'ün de 4 sadece 4 ay gibi bir ceza alması sevindirici. Şimdi diyebilirsiniz ki; ''Madem ligden düşmesi neredeyse kesinleşti, Gs Cafe Crown ligden çekilsin, kimse işkence çekmesin.'' Ben de hemen araya girerim derim ki; ''O zaman bu cezaların kat be kat fazlası verilir. Ortada Gs basketbol şubesi diye bir şey kalmaz.'' Gerçi en son Fenerbahçe maçında taraftarlarının çıkardıkları olaylardan sonra,''Fena mı olur?'' diyesi geliyor insanın da hadi neyse şimdi. Bundan sonra büyük ihtimal yabancı oyuncularda da problem çıkacaktır. Bırakıp gitmek isteyenler de olabilir, zaten seneye 2. ligde olucaklar, başlarında hazır genç takımın couchu varken benim Gs Cafe Crown'a tavsiyem bundan sonra maçlara da genç takımla çıksınlar. Üsttekiler çocuk kandırır gibi Türkiye'yi kandırmaya çalışıyorlar zaten, bakalım gençleri yetenekli mi yoksa onlar da abileri gibi basketbol yerine sahtekarlığın ve üç kağıtçılığın peşinden mi koşuyorlar ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder